ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Uundværligt eller unødvendigt?

Få styr på prioriteringslisten før mødet med din byggerådgiver.

Det er de færreste nybyggere, der slipper igennem byggeprocessen uden at skulle træffe nødvendige fravalg for at få budgettet til at gå op. Der findes så mange muligheder derude, men hvad skal prioriteres?

 

Vi har prøvet at samle de vigtigste must-haves og tips fra andre nybyggere, der allerede har været processen igennem og ved, hvilke valg, de har været gladest for efter indflytning.

 

Mærk i stedet for at tale

Besøg byggeudstillinger, bolighuse og steder med spændende arkitektur. Man kan ikke tale sig til rumfornemmelse, og nogle løsninger, indretningsmuligheder og detaljer kan I først se det smarte i, når I står i det.

 

Lav et moodboard på Pinterest, som er en platform, hvor det er nemt at samle rigtig meget inspiration. Lav evt. et board til hvert rum, enten sammen eller hver for sig, hvor I samler idéer til indretning, farve- og materialevalg, have osv.

 

Alle udstillerne i Vi Bygger Kolding har samlet inspiration til nybyggere på deres websites, hvor I kan blive klogere på jeres muligheder. Find dem på s. 23-47 eller klik ind på vibyggerkolding.dk

Det populære indhak

Der er en god grund til at alkoven er blevet så populær, som den er; Den egner sig til både afslapning, leg og ekstra siddepladser, og bruges særligt flittigt af børnefamilierne.

Tips:

 1. Udnyt pladsen under hynden til opbevaring.
 2. Sørg for udtag til lys, så I f.eks. har læselys og mulighed for at skabe den perfekte hyggestemning.
 3. Style din alkove med en flot hynde og puder, trælameller eller en fin kontrastfarve.

Overvej:

En alkove kræver plads – overvej om I har mere brug for den ekstra gulv- eller skabsplads i stedet.

Kogende vand på få sekunder

I dag har de fleste nye køkkener en kogende vandhane. Med sådan en ved hånden kan du både lave en kop te, sætte pastaen over, skolde sutter eller desinficere kniv og skærebræt på få sekunder.

Tips:

 1. Få en god kombinationsløsning, hvor I også kan få afkølet vand med og uden brus i hanen.
 2. En kogende vandhane tager noget af pladsen i underskabet, så indtænk plads til affaldssortering andre steder i køkkenet.
 3. Hav styr på fronter, bordplade og vask før du vælger armatur, så du sikrer dig, at det hele passer sammen. Et sort armatur passer fx smukt sammen en sort skabsvæg eller sorte greb.

Overvej:

Særligt hvis I har et lille køkken bør I overveje, om det kan blive problematisk, at vandhanesystemet kræver plads i underskabet.

Viktualierummet

Det lille, ekstra rum, der gør den store forskel. Viktualierummet, også kendt som spise- eller forrådskammeret, er tilbage, og giver fantastiske opbevaringsmuligheder.

Tips:

 1. Integrer viktualierummet ved at gemme det bag en smal dør, der ligner en skabslåge.
 2. Udover at være en elegant løsning, så er det også en lækker detalje med et ”hemmeligt” rum.
 3. Husk udtag til lys! Med en lyscensor får i en praktisk, håndfri og hygiejnisk løsning.
 4. Få et overblik over, hvad I vil have i viktualierummet, så I får et overblik over, hvor meget hyldeplads I har brug for, og hvordan I skal indrette rummet.

Overvej:

Hvis viktualierummet primært skal bruges som lager til storindkøb, så kan I overveje, om I hellere vil prioritere plads til et ekstra skab til opbevaring i enten bryggers eller garage.

Træk lyset ind

Dagslys og ovenlys, morgensol og aftensol, udsigt og privatliv – der er meget at tage hensyn til, når I skal vælge placering og størrelse på vinduer.

Tips:

 1. Udsigten er en del af rummet, så udnyt mulighederne for at trække naturen ind, hvor I kan.
 2. Ovenlys kan noget ganske særligt, og giver det smukkeste lysindfald. Helt praktisk er ovenlysvinduer også gode til udluftning i varmen.
 3. Hvis grundplanen tillader det, kan I sætte et stort vindue i for enden af fordelingsgangen – det forlænger rummet og får det til at virke større og mere åbent.

Overvej:

Store vinduespartier er fantastiske, men de kan resultere i høje temperaturer indenfor. Tal med jeres byggerådgiver om, hvordan I kan sikre en behagelig rumtemperatur på de varme dage.