ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Udstykning og udvikling i Koldings nye bydel

I Vonsild, en af Koldings hurtigst voksende bydele, finder du kommunens store udstykning. Her bygges og anlægges både privatboliger, en ny integreret daginstitution, stisystemer og grønne områder – med dagligvareindkøb og en god skole lige om hjørnet.

En by i vækst

Vonsild er oprindeligt en gammel stationsby, som i takt med vækst og tilflytning er vokset sammen med Kolding. I 2020 havde bydelen 2.954 indbyggere, og i 2023 er det steget til 3.606. Det viser således en vækst i indbyggertallet på 22% på tre år – et tal, der kun vil stige yderligere de kommende år. Når tilflytningen er stor, er det nødvendigt, at de omkringliggende rammer følger med. Derfor bygger Kolding Kommune bl.a. en ny, integreret daginstitution i Vonsild, hvor der er plads til 50 vuggestuebørn og 90 børnehavebørn, så der er sikret pasning til de mange nye børnefamilier. Den åbner i 2025 blot 200 meter fra de nye byggegrunde.

By og natur side om side

Samlet får det nye boligområde næsten 550 nye boliger, som opdeles af grønne områder med plads til natur og biodiversitet – og med Dalby Møllebæk lige i baghaven. Mellem de forskellige områder anlægges stier til fodgængere og cyklister, som forbindes med Vonsilds eksisterende stisystem, hvilket gør det nemt at komme rundt mellem skole, daginstitutioner, idrætsfaciliteter og butikker. Med blot tre kilometer til motorvejen, kan du nemt komme rundt til resten af landet – med kun ca. en times kørsel til både Aarhus, Esbjerg, Odense og grænsen.

Find en byggegrund