ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Musik og teater for børn

Kun 5 km. fra Vonsild ligger Kolding centrum, som er rig på oplevelser for børn i alle aldre. Der er både en lang række gratis tilbud og flere institutioner, der tilbyder fritidsaktiviteter af høj kvalitet inden for musik, kunst og kultur.

Kulturskolen Kolding

Kulturskolen Kolding tilbyder fritidsaktiviteter inden for musik, billedskole, musikterapi og foto. Her findes et stærkt fællesskab, hvor åbenhed, nysgerrighed, høj faglighed og let tilgængelighed giver plads til, at den enkelte elev kan udvikle sig.

Nicolai for børn

Nicolai for børn er et kulturhus skabt på børnenes præmisser, hvor både gulve, vægge og møbler stimulerer sanserne og lægger op til leg og skabende, kreative aktiviteter – et sted, hvor fantasi og funktionalitet går hånd i hånd. Husets tilbud og aktiviteter henvender sig primært til de 2- til 12-årige og er rettet mod både børnefamilier, skoler og daginstitutioner. Huset præsenterer jævnligt professionelle børnekulturtilbud, som f.eks. børneteater, koncerter og meget andet.

Med entrébillet kan børn og voksne gå på opdagelse i det 1.300 m2 store indendørs areal. Husets usædvanlige og varierede arkitektur og fleksible indretning giver mulighed for spændende oplevelser, kreative udfordringer og kulturelle aktiviteter.

Legeparken

Tæt på Koldinghus, lige midt i byens hjerte, ligger Legeparken; Et stort grønt område med legepladser til alle aldre, mooncars, ro- og pedalbåde og en motorikbane. Legeparken er et oplagt udflugtssted for børnefamilierne, med adgang til madpakkehuse, fire grill-pladser, offentlige toiletter og en kiosk. Midt i parken er en lavbundet sø med en særlig attraktion: På en ø ude i vandet står nemlig en model af Koldinghus i børnestørrelse.

Parken er både et grønt åndehul, hvor batterierne kan lades op, og et sted, hvor energien kan brændes af. Legeparken er en del af Nicolai for børn og er bemandet med personale i den åbningstid, der er angivet i parken.

Dronning Dorothea Teatret

”Lille teater, store oplevelser”, sådan kan Dronning Dorothea Teatret hurtigt opsummeres. Teatret holder til i et totalrenoveret kornlager fra 1741 og har plads til ca. 124 publikummer.

Foreningen bag teatret har til formål at lave teater på amatørbasis med professionelt tilsnit. Her kan både børn og voksne være med og få udfoldet sin interesse for teater – både på og bagved scenen. Foreningens fællesskab giver særligt børn og unge et fristed, hvor de kan udfolde sig kreativt og få styrket troen på sig selv og deres evner – både scenisk, dramamæssigt, fysisk og psykisk.

Skyen – Legeskulptur i Kolding midtby

På Vestertorv midt i Kolding står legeskulpturen ‘Skyen’, som har et spændende arkitektonisk udtryk, der lægger op til fri leg og bevægelse. Her kan børnene gå på opdagelse i en hemmelig verden, som man kun får adgang til ved at kravle derop. Imens kan de voksne gøre ophold på en af pladsens bænke. ”Skyen” er tiltænkt de 6-12-årige og giver mulighed for både at klatre, kravle, rutsje og hænge ud med vennerne.
Den nye legeskulptur er 6 meter høj og 13 m lang.