ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Kom velforberedt til første møde med byggerådgiveren

Der er kun ganske få ting, I absolut skal have styr på, før I booker jeres første møde hos en byggerådgiver, men jo mere I på forhånd har forholdt jer til, jo nemmere bliver det at komme i gang med at udforme det perfekte hjem for jer. Vi har samlet fem spørgsmål herunder, som I kan bruge som forberedelse til jeres første byggemøde.

1. Hvor skal huset bygges?

Før byggefirmaet begynder at udforme jeres nye hjem, er det rart for jeres rådgiver at vide, hvor det skal bygges. Grundens udformning, byggemodning, lokalplaner og eventuelt eksisterende byggeri er nemlig alt sammen parametre, som både har betydning for husets placering, jeres budget og jeres muligheder.


2. Hvad er jeres budget?

Det er naturligvis vigtigt, at I er afklarede i forhold til budgettet, før I for alvor går i gang. Økonomien vil altid spille en væsentlig rolle – især når I skal forholde jer til forskellige til- og fravalg. Måske har I en bolig, I skal have solgt først? I behøver ikke at have styr på alle detaljerne til første møde, men jo mere I ved, før I går i gang, jo bedre.


3. Hvornår vil I gerne i gang?

Har I en bestemt tidsramme, som byggefirmaet skal forholde sig til? Måske I har en klar idé om, hvornår I ønsker at gå i gang eller flytte ind. Måske bor I i en midlertidig løsning, har et hus, der skal sælges eller en skarp deadline, som har betydning for processen. Alt det er vigtigt for byggerådgiveren at vide fra starten, da det kan have stor betydning for både muligheder og planlægning.


4. Hvilken hustype er I interesserede i?

Måske ved I allerede præcist, hvilken type hus, I ønsker jer, og måske er I stadig i tvivl. Det er helt okay, at I ikke er afklarede inden første møde, men det er en god idé at have gjort sig nogle overvejelser. På de fleste byggefirmaers hjemmeside kan I blive klogere på fordelene ved forskellige hustyper og se udkast til forskellige plantegninger.


5. Hvor meget har I undersøgt?

Det er en stor fordel, hvis I har været ude og søge inspiration, og talt om, hvad I hver især ønsker jer. Et godt sted at starte kan være at spørge jer selv om, hvad I er trætte af ved jeres nuværende bolig? Hvad er musthaves, og hvad kan undværes? Besøg showrooms eller udstillingshuse, hvor I kan få rumfornemmelse, mærke materialerne og diskutere fordele og ulemper ved forskellige planløsninger.