ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Et skatkammer af store naturoplevelser

Kolding Kommune har en smuk og alsidig natur, der indbyder store som små til eventyr i det fri. Landskabet har en fantastisk stor variation, der bevæger sig fra høje bøgeskove og åbne ådale til lækre badestrande og sjælden højmose.

I området omkring Vonsild er der naturoplevelser for enhver smag. Her findes naturskønne stier og hemmelige trampespor gennem skov og mose og langs ådale og søer, som også er gode fiskesteder. Fra Vonsild er der kun et par kilometer til Hylkedalen, hvor Seest Mølleå bugter sig i bunden. Ådalen er et dramatisk istidslandskab, som både kan udforskes til fods eller fra mountainbike på et udfordrende, nyanlagt spor. Hvis man foretrækker en sjælden og vildtvoksende oase, er der også kun et par kilometer til Svanemosen, som er en højmose med stor biodiversitet og et rigt dyreliv.

Få kilometer til kyst og fjord

Ved kysten er der rige muligheder for at benytte sand og vand som naturlig legeplads. Der er fire Blå Flag-strande i Kolding Kommune, hvor der er garanti for godt badevand og gode faciliteter: Binderup Strand og Grønninghoved Strand, der ligger tættest på Vonsild, samt Hejlsminde Strand og Løverodde Strand, der ligger få kilometer længere væk. Der findes også gode badesteder langs Kolding fjord, og særligt Lyshøj Fjordbad og Rebæk Strand er gode destinationer, hvis du ønsker en frisk dukkert omringet af smuk natur.

Grønne åndehuller i byen

Naturen i byen er et kapitel for sig selv. Fra Vonsild er der natursti langs Dalby Møllebæk helt ind til Geografisk Have, som ligger i den sydlige del af Kolding. I Kolding er der mulighed for at gå på opdagelse i byens grønne åndehuller langs åen, som løber gennem bymidten, eller i de mange parker, som ligger spredt som små oaser over hele byen.

Smuk natur og oplevelsescenter på Sønderjyllands højeste punkt

Er man mere til de store vidder og frit udsyn over bakkedale, grønne enge og bølgende kornmarker, har Kolding den perfekte destination; I Vonsilds nærområde ligger kommunens mest storslåede eksempel på natur- og kulturlandskab i skøn forening, nemlig Skamlingsbanken. Oplev besøgscenteret og nyd det frie udsyn fra det historiske udsigtspunkt.

 


”I Kolding Kommune har vi rigtig mange stier og ruter, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Kolding er omkranset af skove, både store og små, nye som gamle. Hvad end man er til mountainbike, fordybelse, et særligt dyre- og planteliv eller bare en dejlig gåtur med familien, har vi en skov, der passer. Der er også mulighed for at blive derude i kortere eller længere tid, for der er både bålhytter, madpakkehuse og shelters, som kan bruges året rundt. Og når årstiden er til det, er der også mange gode og børnevenlige badestrande med en god badevandskvalitet. Det er bare med at komme ud og nyde det.”

– Nanna Winbladh, naturformidler ved Kolding Kommune

Læs mere på oplevkolding.dk