ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

En lille storby med masser af muligheder

Uanset hvordan det gode liv ser ud for dig, så er der muligheder i Kolding Kommune. Kolding er Danmarks 7. største by og har en historie, der rækker langt tilbage i tiden. I dag er byen rig på både natur, kultur, fritidstilbud, seværdigheder, butikker og spisesteder.

En livlig handelsby

I kraft af Kolding Storcenter er Kolding den kommune uden for hovedstaden, der har allermest handel pr. indbygger. Storcentret tiltrækker hvert år over 6 mio. besøgende, ligesom bymidtens talrige specialbutikker også tiltrækker mange handlende. Her fås også alt det, man ikke kan få på nettet: Personlig service af enhver slags – fra frisører, optikere og diverse sundhedsydelser, til delikatesser, spisesteder og kulturinstitutioner. I Kolding er der nemlig rig mulighed for både at få store gastronomiske og kulturelle oplevelser i bl.a. museer, teatre, biograf og spillesteder.

Arbejdspladser til alle

Koldings uddannelsesinstitutioner har et ret unikt samarbejde med lokale virksomheder. De unge, der kommer til Kolding for at læse, har altså virkelig gode muligheder for at få relevante studiejobs og praktikpladser i studietiden, og har lige så mange muligheder for at finde sig et godt job efter endt uddannelse.

Der er virkeligt mange arbejdspladser i Kolding Kommune. Faktisk er der så mange, at der er overskud af dem i forhold til, hvor mange mennesker i den arbejdsdygtige alder, der bor i kommunen. Der er altså i det hele taget og livet igennem mange muligheder for at finde drømmejobbet i Kolding Kommune.

Et pulserende studiemiljø

Kolding er en uddannelsesby, der trækker folk til fra et stort opland uden for kommunen. Byen har et stort campusområde, der ligger lige i bymidten, hvor fire uddannelsesinstitutioner er placeret side om side: Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, UC SYD og IBA. Campus Kolding er byens pulserende hjerte i dagtimerne, hvor alle de studerende strømmer til fra nær og fjern og sammen skaber et aktivt studiemiljø – og i kort afstand derfra ligger byens ungdomsuddannelser, som både tæller almene gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser.


 

”Jeg har boet i Kolding hele mit liv, og jeg kunne ikke tænke mig at bo andre steder. Her har man alt, hvad man har brug for, og det hele ligger stort set lige om hjørnet, så man kan gå eller cykle derhen. Men selv om vi har alt det, der hører en storby til, så bærer Kolding stadigvæk præg af at være en lille by. Der er mange fællesskaber, f.eks. omkring kultur- og idrætslivet. Og hvis man vil, kan man meget let komme med i sådan et. Det betyder også, at man på kort tid kan lære rigtig mange mennesker at kende. Og det sjove er, at fordi byen alligevel ikke er større, så vil man tit møde de samme mennesker i andre sammenhænge. På den måde er det trygt og nært at bo i Kolding, for man får hurtigt fornemmelsen af, at man kender hinanden. Det kræver selvfølgelig bare, at man selv gør en indsats for det og engagerer sig i noget, som man har lyst til.”

– Borgmester Knud Erik Langhoff