ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Byggeprocessen – fra skitse til nyt hus

De indledende forberedelser

En god byggeproces starter med grundig forberedelse. Der er en række spørgsmål, som er gode at få afklaret eller forholdt sig til, inden I kontakter et byggefirma. De spørgsmål har vi samlet på side 52 i magasinet, så I nemt kan danne jer et overblik. Listen inkluderer bl.a. spørgsmål til behov, budget og tidsramme samt gode råd, som sikrer, at I kan komme velforberedte til jeres første møde med en byggerådgiver.

Køb af byggegrund

Grundkøb er ikke kun et spørgsmål om m2, byggemodning og jordbunds- og terrænforhold; Det handler i høj grad også om muligheder i lokalområdet, omgivelser og måske vigtigst af alt: Mavefornemmelse. Som nybygger står man overfor mange store beslutninger, og køb af byggegrund er den første store milepæl, der for alvor markerer starten på byggeprocessen. At kende grundforholdene er nemlig afgørende for at kunne begynde skitserne til jeres nye hus.

Kontrakt med byggefirma

Nu er tiden kommet til, at I skal finde ud af, hvem der skal bygge jeres hus. Der findes mange dygtige og anerkendte byggefirmaer, som vil kunne løfte opgaven, så hvordan vælger man? Det handler naturligvis om både kvalitet, renommé og erfaring, men det vigtigste for langt de fleste nybyggere er faktisk tillid og god kemi med den rådgiver, der skal lede jeres byggeprojekt. Når I har fundet det rette match, begynder samarbejdet om husets udformning, energiløsning, materialevalg, etc. – og når alle detaljer er på plads, og I har ro i maven, er det tid til at underskrive kontrakten.

Drømmene tager form

Nu tager byggefirmaet over, mens I kan begynde at glæde jer og følge interesserede med i, hvordan det hele skrider frem. Først skal der styr på alt fra konstruktionstegninger og energiberegninger, til ansøgning om byggetilladelse og bestilling af materialer. Når al detailplanlægningen er på plads, og I kan sætte indflytningskryds i kalenderen, begynder det endelig at røre på sig ude på byggepladsen. Der bliver støbt, muret, rejst vægge, ført vand og strøm, lagt tag og udformet de færdige rum, som bliver rammen om jeres liv.

Nøglerne overdrages

Det føles garanteret som evigheder siden, I satte krydset i kalenderen, men nu står I endelig på målstregen. Huset står færdigt, og nøglerne kan overdrages. Inden da vil I sammen med byggefirmaet gennemgå huset for eventuelle fejl og mangler, så de kan blive udbedret. Med ibrugtagningstilladelsen fra kommunen og et afleveringsklart hus kan I starte jeres nye liv, og begynde at pakke flyttekasserne ud. Måske er I allerede i gang med at planlægge indkørsel, have og terrasse, måske nyder I bare jeres nye hus lidt, før I starter flere projekter – men uanset hvad: Velkommen hjem.