ÅBEN
HVER SØNDAG
13-16

Få ekstra glæde af huset med ovenlysvinduer

Køkken-alrummet er en favorit, når det gælder ovenlys. Det er oplagt med ovenlysvinduer i et moderne hus med loft til kip, hvor man kan vælge en fjernbetjent løsning med trådløs vægkontakt.

Der er mange gode grunde til at vælge ovenlysvinduer, når man bygger et nyt hus: Mere lys og øget værdi er nogle af dem. Når man bygger et nyt hus, er der alle muligheder for at designe det perfekte drømmehus. Et af de vigtigste valg er ovenlysvinduer. De giver nemlig både mere dagslys, optimalt indeklima og øget værdi. Derfor er der også mange, som fortryder, at de ikke valgte ovenlysvinduer, da de byggede huset. Det er aldrig for sent at få monteret ovenlysvinduer i huset – det er bare nemmere og billigere at gøre det fra start.

Skab et optimalt indeklima

Nye huse har et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding og fugtstyring. Det kan med fordel kombineres med naturlig udluftning via ovenlysvinduer. I sommerhalvåret giver ovenlysvinduer en mere effektiv udluftning, samtidig med at ventilationsanlægget bruger mindre strøm. Ovenlysvinduerne kan tilmed udstyres med indeklimakontrol, som overvåger temperatur, fugtighed og CO2 og åbner eller lukker dem efter behov, ligesom den også kan styre solafskærmningen.

Lav en god investering

Når man monterer ovenlysvinduer, bliver huset mere værd. En undersøgelse fra Boligsiden.dk i 2018 viser, at et parcelhus med ovenlys i gennemsnit koster 107.873 kr. mere end et tilsvarende hus uden ovenlys. Altså tjener investeringen sig hjem – og måske mere til – den dag, man sælger huset.

Men den største værdi får man, mens man bor i huset: Værdien af mere dagslys, optimalt indeklima og større komfort.

Mere lys

Et ovenlysvindue giver over dobbelt så meget lys i rummet som et facadevindue pga. orienteringen mod himlen. Derfor får man markant mere lys i hele rummet, som opleves mere rummeligt.

Nok så vigtigt er dagslys det bedste lys. Ingen elektriske lyskilder kan matche det. Dagslys påvirker humøret positivt og er det bedste arbejdslys – uanset om man står i køkkenet og skærer grøntsager eller sidder ved spisebordet og laver lektier.

Mere privatliv

Det er egentlig lidt ironisk: Vi sætter store vinduer i vores huse for at kunne se ud – og sætter derefter gardiner op, så andre ikke kan se ind.

Ovenlysvinduer giver både lys og privatliv, og det giver ekstra god mening i badeværelset, hvor små facadevinduer kan kombineres med ovenlysvinduer. Tilmed får man en fantastisk oplevelse af at bade under åben himmel, hvis ovenlysvinduet er placeret over brusenichen.

Øget værdi

Når man installerer ovenlysvinduer, bliver huset mere værd. En undersøgelse fra Boligsiden.dk i 2018 viser, at et parcelhus med ovenlys i gennemsnit koster 107.873 kr. mere end et til- svarende hus uden ovenlys. Altså tjener investeringen sig hjem – og måske mere til – den dag, man sælger huset.

Men den største værdi får man, mens man bor i huset: Værdien af mere dagslys, optimalt inde- klima og større komfort.

 

Velux Danmark A/S

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

Gå til Velux hjemmeside
velux png